Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αλλάξτε όψη στα αντικείμενά σας με ... Decoupage

Το decoupage είναι μία πάρα πολύ απλή τεχνική - με ανεξάντλητες επιλογές χρωμάτων και σχεδίων - για να ανανεώσετε ή να αλλάξετε την όψη τετραδίων, επίπλων, κοσμημάτων και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε, με τη βοήθεια μίας απλής χαρτοπετσέτας.


Θα χρειαστείτε μία ειδική κόλλα για decoupage, ένα πινέλο, χαρτοπετσέτα,ριζόχαρτο ή χαρτί για decoupage. Αυτά χρησιμοποίησα και εγώ για να ντύσω την agenda μου αλλά και έναν καθρέφτη για τον τοίχο της βεράντας μου...






Βουτάτε το πινέλο σας στην ειδική κόλλα και περνάτε όλη την επιφάνεια του αντικειμένου που επιθυμείτε να ντύσετε. Καλό θα ήταν η επιφάνεια που έχετε επιλέξει να είναι σε λευκό χρώμα ώστε να μη χαθεί το μοτίβο, εκτός και αν τα χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους.
Με ιδιαίτερη προσοχή τοποθετείτε το χαρτί και με το ίδιο πινέλο περνάτε την κόλλα ώστε να στρώσει καλά πάνω στο αντικείμενο που έχετε επιλέξει. Προσοχή να μην αφήνετε κενά αέρος ώστε να μη ζαρώσει το χαρτί. Αφήνετε να στεγνώσει. Μπορείτε επίσης, να κόψετε μοτίβα από χαρτοπετσέτες - και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσέξετε καλά το χρώμα του αντικείμενου πάνω στο οποίο θα τα τοποθετήσετε ώστε να μη χαθούν και δένουν αρμονικά μεταξύ τους.


Η τεχνική του decoupage μπορεί να εφαρμοστεί σε όποια επιφάνεια θέλετε. Δείτε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε ... κουτιά για γλυκά, φωτογραφίες ή αναμνηστικά, μικροέπιπλα, δίσκους σερβιρίσματος, γλάστρες, καθρέφτες, κοσμήματα κ.α.



flickr.com

homeeverafter.com




flickriver.com



homemadegiftguru.com


Και ένα τελευταίο tip για τα υλικά... κάντε μία βόλτα στο http://www.afroditishobby.gr θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία υλικών και ιδεών για να κάνετε το δικό σας decoupage.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Family Tree

Το είδα τυχαία ενώ περιπλανιόμουν σε sites με ιδέες για παιδικά δώρα και σκέφτηκα ... και γιατί να μην το φτιάξω μόνη μου ; ζωγράφος δεν είμαι αλλά τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο...
Βρήκα πολλά, απλά προσχέδια όπως τα παρακάτω από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε ...


http://mommyhype.com/

http://www.backyardlandscape.net/
Πήρα κάποιες ιδέες από δω και από κει, έναν καμβά, χρώματα, πολλή όρεξη και άρχισα ... voila ...




Είμαι σε καλό δρόμο για να το τελειώσω ... το διασκεδάζω αφάνταστα ! δοκιμάστε το ή ακόμα καλύτερα προμηθευτείτε τις πρώτες ύλες και αναθέστε το στα παιδιά σας ... είναι και αυτό ένα μικρό μάθημα ιστορίας ;-)