Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δώστε "ζωή" στις κορνίζες σας ...

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, είμαι σίγουρη όμως ότι όλοι σας λίγο - πολύ ταξιδεύετε ακόμα με τις αναμνήσεις σας στα μέρη που επισκεφθήκατε, χαζεύοντας τις φωτογραφίες των διακοπών σας. Σας φέρνω λοιπόν ένα θέμα, απλό, καλοκαιρινό και με δυνατότητες για αμέτρητες παραλλαγές. Πώς να δώσετε «ζωή» σε μία απλή ξύλινη κορνίζα και να τη μεταμορφώσετε σε μία πολύχρωμη, καλοκαιρινή κορνίζα για να βάλετε την αγαπημένη φωτογραφία των φετινών σας διακοπών.
Θα χρειαστείτε … μία ξύλινη κορνίζα, ξυλόκολλα με ένα πινέλο, σχοινί, γυαλόχαρτο, ψαλίδι, ακρυλικά χρώματα ή ειδικά χρώματα για ξύλινες επιφάνειες, κοχύλια – ξύλινα ή γύψινα θαλασσινά αντικείμενα.


Ξύνετε την κορνίζα με το γυαλόχαρτο και περνάτε το ξύλο με μία πρώτη στρώση λευκού ή μπεζ χρώματος. Αφήστε το να στεγνώσει και περάστε από πάνω ένα γαλάζιο ανοιχτό χρώμα. Μόλις στεγνώσει, ξύνετε την επιφάνεια της κορνίζας με γυαλόχαρτο, έτσι ώστε να φανερωθεί το λευκό χρώμα κάτω από το γαλάζιο.  Η τεχνική αυτή λέγεται ντεκαπέ και δίνει ένα ύφος λίγο πιο ρετρό στα αντικείμενα. Είναι μια αισθητική που συναντάμε συχνά στα έπιπλα και τα αντικείμενα της country διακόσμησης.


Αφού στεγνώσει καλά, παίρνετε ένα κομμάτι σχοινί και με τη βοήθεια της ξυλόκολλας το τοποθετείτε γύρω από την κορνίζα κάνοντας έναν κόμπο στο τελείωμά του. Η κορνίζα είναι σχεδόν έτοιμη ...

Τελευταία πινελιά … η διακόσμηση της κορνίζας. Αν έχετε μαζέψει όμορφα κοχύλια φέτος το καλοκαίρι μπορείτε να τα κολλήσετε πάνω στο σχοινί. Μπορείτε ακόμα και να τα βάψετε με απλές μπογιές για να δώσετε μια πιο χαρούμενη νότα.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και στολίστε την όπως σας αρέσει. Προσωπικά επέλεξα να φτιάξω γύψινα αντικείμενα ... ένα φάρο, ένα τιμόνι πλοίου, ένα ιστιοπλοικό και ένα ψάρι. Καλούπια μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, σε μαγαζιά με παιδικά είδη, βιβλιοπωλεία αλλά και on line.


Οι δυνατότητες με τις κορνίζες είναι αμέτρητες. Είναι ένα θέμα που θα επαναφέρω αρκετές φορές με νέες ιδέες τόσο για παιδικά δωμάτια όσα και για άλλους χώρους. Καλή επιτυχία !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου