Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Βγαίνει η βαρκούλα ...


Εσάς τι σας εμπνέει αλήθεια; μια φθινοπωρινή βροχούλα, ένα αγαπημένο πρόσωπο, η δουλειά σας, το σπίτι σας, η μουσική, οι φίλοι ... η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη.
Τη δική μου, σημαντικότερη έμπνευση αποτελεί η οικογένειά μου.
Η πρώτη μου ανάρτηση δε θα μπορούσε λοιπόν να μη σχετίζεται με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και συγκεκριμένα με μία από τις πιο όμορφες οικογενειακές στιγμές, τη βάφτιση του γιου μου.
Μία βάφτιση φτιαγμένη στο χέρι ... με μικρό - πολύ μικρό budget, πολλή φαντασία, ακόμα περισσότερη αγάπη και δημιουργική διάθεση  ... Το θέμα μας ... θαλασσινό

Εύχομαι να βρείτε ενδιαφέρουσες κάποιες από τις παρακάτω, μικρές ιδέες για να δημιουργήσετε και εσείς κάτι δικό σας σε αντίστοιχη περίπτωση.



Μαρτυρικά … βραχιολάκια για τις κυρίες, μπρελόκ για τους κυρίους. Οι πρώτες ύλες συγκεντρώθηκαν από δω και από εκεί. Από τις στοές και τα μικρά μαγαζιά στο σύνταγμα και το μοναστηράκι μέχρι το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Κορδέλες στα χρώματα που επιθυμείτε... σταυροί για κάθε γούστο ... ασημένια αντικείμενα με ότι θέμα μπορείτε να φανταστείτε ... καραβάκια, φράουλες, αστέρια, λουλούδια, δελφίνια, πεταλούδες κτλ. Δε θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε.
Πειραματιστείτε… και αν δεν τα καταφέρνετε με τα βραχιολάκια μην απογοητεύεστε. Φτιάξτε έναν ωραίο φιόγκο περνώντας ένα σταυρό, ένα αντικείμενο με το θέμα της βάφτισης, βάλτε μία καρφίτσα και είναι έτοιμο.

Λαδερό … Προσωποποιείστε το … ζωγραφίστε το θέμα της βάφτισης και αν δεν τα καταφέρνετε στη ζωγραφική δεν πειράζει … πάρτε τα πινέλα σας και με τα χρώματα της βάφτισης κάνετε σχήματα, κύματα, σύννεφα, φτιάξτε έναν ήλιο … γράψτε το όνομα του παιδιού… δώστε του χαρακτήρα με απλές πινελιές.


Και περνάμε στο στολισμό. Πάντα ήμουν της φιλοσοφίας ότι όσο πιο απλά είναι τα πράγματα τόσο πιο όμορφα είναι.  Έτσι και εδώ. Μερικά χάρτινα πιάτα από το ΙΚΕΑ, ένα κομμάτι ύφασμα στο χρώμα της θάλασσας από τον αγαπημένο μου προμηθευτή στο Μαρούσι, πετρούλες λευκές, ξύλινα καραβάκια και το πιο διασκεδαστικό απ'όλα ... γύψινα θαλασσινά αντικείμενα που βάφτηκαν στις αποχρώσεις της βάφτισης. Αυτά μαζί κάνουν μια όμορφη θαλασσινή παράσταση για κάθε τραπέζι. Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν ο γύψος πωλείται σε χρωματοπωλεία αλλά και καταστηματα με είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας. Στα ίδια καταστήματα αλλά και on line θα βρείτε καλούπια για όποιο θέμα επιλέξετε.


Καλή σας επιτυχία ;-)

Υ.Γ : Α. ευχαριστώ για τις φωτογραφίες !

2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή Φαίη μου!
    Ήταν όλα πολύ - πολύ όμορφα στη βάφτιση! Πάμε για τα επόμενα projects τώρα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mia nota dimiourgias ... kai aisiodoxias!!! Kali arxi Faye mou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή